Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2007 00:48 - Прогноза за времето
Автор: activegan Категория: Други   
Прочетен: 2416 Коментари: 1 Гласове:
0



 

Лятото е страшна жега. Има една простотия - казва се глобално затопляне. И общо взето означава, че атмосферата и океаните на Земята се затоплят. Разбира се няма да търся конкретен отговор на "проклетия" въпрос - "кой е виновен?" Дори скапаняците, които се возят в джипове(изразходващи гориво сигурно колкото малък самолет) за да отидат до работата си, която е на 15 минути път, не са много по-виновни от всеки от нас. Основният начин за добиване на енергия засега е чрез използване на изкопаеми горива - нефт, природен газ, метан. Използват ги и колите, които "опърдяват" въздуха ни всеки ден. Но какво общо има това с прогнозата за времето на вашия дежурен синоптик? Цивилизацията създава огромни емисии от въглероден диоксид, като във същото време хората изсичат декари екваториални гори, които служат като бял дроб за атмосферата. Всичко това води до задръстването и с гадни газове и до създаването на един вид опаковка около планетата, опаковка която ни задушава. Ние сме като зеленчуци в тенджера под налягане, лошото е че можем и продължаваме да пърдим - но не през дупетата си, а през комините на ТЕЦ-овете и промишлените заводи и ауспусите на автомобилите си. Глобалното затопляне ще доведе неизбежно до екологочен катаклизъм, но хората все още продължават да се возят в количките си, и да си изразходват енергия без да им пука. Е, ще трябва да им запука. Да изчакат само лятото да усетят жегичката.
 Прогнозата ми е, че всяко лято ще става все по-горещо и по-горещо. Няма съмнение, че с тези темпове на индустриализация и консумация на горива, унищожаване на "рециклиращите" въздуха ни скъпоценни гори, ние ще се сварим в собствената си пот. "Потопът идва" както казва един приятел.
 Очаква се Холандия да бъде потопена под водите на Северно море. Япония и съседните островчета ще бъдат заляти от цунамита. Още много Катрини, наводнения, мъгли, кални свлачища и убийствени жеги. Та времето ще е гадно, общо взето, където и да се намирате. Съветът ми е да пестите енергия( не оставяйте телевизора на стендбай, всъщност за какво ви е въобще скапания телевизор), да изпозвате колело за щъкане из града, а за междуградски пътувания - обществения транспорт или автостоп. Единственото, което може да се направи е да се забави процеса на затоплянето. Ако само вместо с войни за петрол, хората се занимаваха с изграждането на електро-мрежа, използваща възобновяеми източници на енергия.
image



Тагове:   прогноза,


Гласувай:
0



1. анонимен - неинтересно
02.04.2007 11:47
неинтересно
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: activegan
Категория: Други
Прочетен: 270793
Постинги: 17
Коментари: 344
Гласове: 78
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031